Hej igen alla medlemmar
Många av er har i dagarna fått ett brev ifrån Vemdalens Åkeri och Vemdalsgrävarn där de tackar för sig.
Kommer det inte bli någon skottning i år? Jovisst vi har nya entreprenörer som fixar det.

Anledningen att vi bytt entreprenör beror på att vi fått entreprenörer som till skillnad ifrån de förra börjar med att skotta vårat område utan att starta hos en annan uppdragsgivare. Detta trots att vi betalat ut jourersättning för att få skottat tidigt på morgonen.
När vi protesterade menade man att det var en gammal överenskommelse där man hade rätt att göra så.
Vidare har vi blivit lovade hjälp med sommarunderhåll av Vemdalens åkeri under flera somrar som man helt sonika struntat i. Detta har det också informerats om på årsmöten under åren.
När vi därför nu fick chansen att göra en ny upphandling så har vi fått nya entreprenörer som kommer ut på vårat vägnät 3-4 timmar tidigare på morgonen, precis som vi önskar.
Att förra årets entreprenörer dessutom bara lade in ett anbud på zon 1 och dessutom ställde villkor som vi inte tyckte var hållbara, blev valet helt enkelt att uppdraget gavs till de två företag som nu har kontrakt på 3 år med option på förlängning.
Förutom detta så har en av entreprenörerna visat stort intresse för sommarunderhållet, som är viktigt för att standarden på våra vägar skall bibehållas, och statsbidragen kunna betalas ut.
Jag förstår att det en del oroar sig. Men ge dessa nya ambitiösa företagare en chans att visa vad de går för. Hjälp dem också med att staka ut era uppfarter och visa var ni vill ha snön.

P.S Några har anmält plogskador ifrån förra vintern. Det är entreprenören som är ansvarig för detta via sin försäkring. Därför får man vända sig till dem. Plogskador kan oftast undvikas om man tydligt markerar sin röjningsyta. Skadorna bör påvisas så snart efter snösmältningen som möjligt.D.S